ISH-messut Frankfurtissa 11.-15.3.

ISH-messut Frankfurtissa on kansainvälinen kohtaamispaikka ympäristöystävällisen lämmittämisen ja ilmastointiteknologian alalla. Vuonna 2019 tapahtumalla on uusi ajankohta: messut pidetään maanantaista perjantaihin 11.-15.3. ebm-papst esittelee ilmastointi- ja lauhdutusteknologian viimeisimpiä ratkaisuja hallissa 08 osastolla F91.

Kompakti ulkoroottori korkeammalle paineelle
Monissa tilanteissa puhaltimien pitää toimia korkealla paineella, mm. monimutkaisissa ilmastointikanavistoissa, joiden pitää mahtua ahtaisiin tiloihin tai saneerauskohteisiin.
Tällaisiin kohteisiin ebm-papst esittelee korkealla paineella toimivia RadiPac-keskipakopuhaltimia, jotka yltävät jopa 2500 Pa paineeseen. Siipipyörä on aerodynaamisesti optimoitu ja siipeä on kavennettu, mikä mahdollistaa korkeamman pyörimisnopeuden ja siten korkeamman paineen.

Uusi RadiCal-puhallin ilmamäärän tarkalla säädöllä
ISH-messuilla ebm-papst esittelee myös jatkuvasti kehittyneitä RadiCal-keskipakopuhaltimia, jotka suunniteltu käytettäviksi ilmastointilaitteissa, kattopuhaltimissa, FanGrideissä yms, joissa ilmamäärän tarkka säätö on tarpeellinen. Siipipyörän leveys, imuaukko, siiven muoto ja siiven paksuus on mitoitettu tuottamaan suurempi ilmamäärä pienemmällä vastapaineella. Tämän seurauksena uudet RadiCal-puhaltimet saavuttavat maksimissaan jopa 68,5% hyötysuhteen ilmamäärällä 13000 m3/h.

GreenIntelligence kaasupuhaltimet LIN-Bus-liitännällä
Tähän asti puhallindata, kuten teho, ilmamäärä ja pyörimisnopeus, on ollut puhaltimen sisäistä ohjaustietoa. Nyt LIN-Busin ansiosta tämä data on siirrettävissä laitevalmistajien käyttöön, jotka voivat hyödyntää tietoja optimaalisesti. ebm-papstin RadiMix-sarjassa on nyt saatavana kaksi mallia, VG 71 ja VG 100, jotka on tarkoitettu vedenlämmittimiin 50 kW teholuokissa, esim. omakotitaloihin. Molemmat mallit ovat LIN-yhteensopivia ja siten puhaltimista saatavaa tietoa voidaan käyttää mm. ennakoivan huollon määrittelyyn GreenIntelligence-hengessä.

Edellä mainittujen uutuuksien lisäksi ebm-papstin osastolla on nähtävillä erilaisia älykkäitä kokonaisratkaisuja ilmanvaihdon, ilmastoinnin ja lämmitysteknologian tarpeisiin.