Voimansiirtojärjestelmä, jolla päivität polkupyöräsi helposti sähköpyöräksi!

Saksalainen yritys Relo on kehittänyt yhdessä ebm-papstin kanssa maailman ensimmäisen siirrettävän sähköisen voimansiirtojärjestelmän polkupyörille.

ebm-papst Zeitlaufin kehittämä sähkömoottori EtaCrown antaa 250 W tehon, mikä riittää hyvin raskaisiinkin pyöräretkiin mäkisessäkin maastossa. Relo Drive -järjestelmän siirrettävyys tarkoittaa, että pyöräilijä voi helposti irrottaa moottorin ja akun, ja siirtää voimansiirtojärjestelmän toiseen pyörään. Vaatimuksena on kuitenkin se, että pyöriin on asennettu vaihdelaatikko. Vaihdelaatikko pysyy pyörissä paikallaan, vain moottori ja akku siirretään. Koko voimansiirtojärjestelmä, vaihdelaatikko mukaan lukien, painaa vain 3,7 kiloa.

Kun Philipp Nagler perusti Relo-yrityksen vuonna 2013, oli ajatuksena kehittää polkupyörissä käytettävä ainutlaatuinen voimansiirtojärjestelmä, joka olisi sekä tehokas että helposti pyörästä toiseen siirrettävä. Lisäksi Philipp halusi varustaa voimansiirtojärjestelmän useilla älytoiminnoilla. Esimerkiksi, voimansiirtojärjestelmää voi käyttää intuitiivisesti ja langattomasti. Ilmaisen MyRelo-aplikaation tai ohjaustankoon asennetun langattoman yhteyden (Bluetooth) kautta on helppoa esimerkiksi valita kolmen eri avustustason välillä. Aplikaatio mahdollistaa myös pyöräretken tietojen tallentamisen.

Relo Drive -peruspaketti sisältää kaiken, mitä tarvitaan tavallisen polkupyörän päivittämiseen sähköpyöräksi: vaihdelaatikko, ebm-papst Zeitlaufin valmistama sähkömoottori EtaCrown; ladattava akku jossa led-merkkivalot näyttävät paljonko akkua on jäljellä; laturi sekä Bluetooth-yhteys voimansiirron langattomaan ohjaamiseen. Relo Drive -järjestelmää kehitetään jatkuvasti, ja pian tulee myyntiin myös klassisiin naistenpyöriin soveltuva malli.

Tutustu ebm-papst Zeitlaufin nettikauppaan
Relon kotisivulta voit lukea lisää siirrettävästä voimansiirtojärjestelmästä