EC-tekniikka voi säästää 10 miljoonaa euroa tanskalaisilla sikatiloilla

200 miljoonaa kWh:a kulutetaan vuosittain ilmanvaihtoon tanskalaisilla sikatiloilla. Tämä kulutus voidaan leikata vähintään puoleen poistamalla virtasyöpöt vakiopuhaltimet jotka ovat käytössä useimmissa ilmanvaihtojärjestelmissä, ja vaihtamalla ne ebm-papstin nykyaikaisiin EC-puhaltimiin.
Tämä on dokumentoitu mittauksilla jotka on suorittanut Tanskan energiayhtiö EnergiMidt.
Puhaltimien päivittäminen EC-puhaltimiin on nopea ja yksinkertainen toimenpide, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin.
- Meillä on niin suuri luottamus siihen ettei tuotteen kanssa tule ongelmia, että voimme taata investoinnin takaisinmaksuajan laskelman. Toimenpiteen tekijä voi säästää vähintään 50 prosenttia puhaltimen virrankulutuksesta, mutta monet maanviljelijät pystyvät säästämään enemmänkin – jopa 70 prosenttia, sanoo myyntikonsultti Jens Jørgensen MHJ Agroteknikilta.
Nyt ebm-papst ja MHJ työskentelevät yhdessä asentaakseen EC-puhaltimet mahdollisimman moneen tanskalaiseen navettaan: MHJ Bjerringbrossa, Jyllannissa on nyt jakelu- ja osaamiskeskus ebm-papstin tuottamille maatalouspuhaltimille – MHJ arvioi, että ebm-papstin navettapuhaltimet ovat markkinoiden tehokkaimpia.
- Saamme puhaltimen suoraan ebm-papstilta, jossa se on koottu toisiaan varten optimoiduista osista: säätimet, moottori ja siipipyörät on suunniteltu toimimaan yhdessä tässä nimenomaisessa EC-puhaltimessa. Se antaa meille edun niihin kilpailijoihimme nähden, jotka kokoavat osat yhteen eri toimittajilta, mikä tarkoittaa että niitä ei ole optimoitu toisiaan varten. Tämä vähentää tehokkuutta, Jens Jørgensen selittää.

Menee suoraan ytimeen
ebm-papstin yhteistyö MHJ:n kanssa maatalousalan ilmanvaihdon uudistuksessa on tulosta strategiasta, joka keskittyy loppukäyttäjän kohtaamiseen.
Torben Kirkholt, ebm-papst Tanskan johtaja, sanoo: -Yhteistyöllä MHJ:n kanssa menemme suoraan ongelman ytimeen ja ratkaisemme sen käytännössä kaikkien asianosaisten eduksi ja minimaalisella kustannuksella.