DiaForce – kurkistus uuteen kompaktiin diagonaalilaitetuulettimeen

DiaForce tarjoaa 50% enemmän jäähdytystehoa ja 6 dB (A) vähemmän melua datakeskuksissa ja tukiasemissa.
Palvelinkaapit pienenevät ja niiden tehonkulutus kasvaa jatkuvasti, mikä on haastavaa elektroniikan jäähdytyksen kannalta. ebm-papst on kehittänyt uuden suuritehoisen mutta pienikokoisen diagonaalilaitetuulettimen erityisesti sovelluksiin, joissa on korkeat käyttövaatimukset, esim. matkapuhelinverkon datakeskukset tai tukiasemat.

Tähän asti elektroniikan jäähdytykseen on käytetty pääasiassa pienikokoisia aksiaalipuhaltimia, mutta yhä suuremmalla jäähdytysteholla ja pienemmillä rakenteilla ne on saatettu äärirajoilleen. Näissä sovelluksissa on vähän tilaa, ja useampien tai suurempien tuulettimien asentaminen on usein mahdotonta. Usein kuitenkin jäähdytystehon lisäämiseksi halutaan asentaa kaksi pientä aksiaalilaitetuuletinta vastakkain pyörivillä roottoreilla, mikä johtaa suurempaan energiankulutukseen ja huomattavasti suurempaan äänitasoon. Vastatakseen näihin erityisiin haasteisiin ebm-papst on käyttänyt erilaista lähestymistapaa ja kehittänyt DiaForcen – pienen diagonaalilaitetuulettimen.

Diagonaali aksiaalin sijaan
Kuten aksiaalituuletinkin, myös DiaForce imee ja puhaltaa ilmaa aksiaalisuunnassa. Keskipakotuulettimeen verrattuna tämä tarjoaa suunnitteluun liittyviä etuja integroituna sovellukseen. DiaForcen etu on siipipyörän ja kotelon ainutlaatuisessa geometriassa, joka minimoi turbulenssin ja mahdollistaa suuremman paineen nousun samanaikaisesti. Tämä aerodynaaminen optimointi vähentää melua merkittävästi (6 dB (A)) ja tarjoaa jopa 50% korkeamman ilmantuoton. Normaalikäytössä tätä ei kuitenkaan yleensä vaadita, sillä elektroniikan jäähdytykseen tarkoitetut tuulettimet toimivat usein vain osakuormituksella. Riittävä tehoreservi on kuitenkin toiminnan luotettavuuden kannalta ratkaisevaa näillä herkillä toiminta-alueilla.

Toimintavarmuus korkeiden käyttövaatimusten suhteen
Kooltaan pienikokoista diagonaalituuletinta käytetään jäähdyttämään elektroniikkaa, jolla on korkeat käyttövaatimukset, kuten 5G-standardin datakeskukset tai autonominen ajo ja pilvipalvelut. Ominaisuuksiensa ansiosta DiaForce täyttää jo nyt myös tulevaisuuden elektroniikan jäähdytyksen vaatimukset. Ensimmäiset DiaForcet ovat jo saatavilla; sarjatuotanto koon 119x119mm puhaltimille alkaa keväällä 2021.

Esitteen voit ladata sivun alareunassa olevasta linkistä.

DiaForce_EN_38089.pdf
Lisää tietoa DiaForcesta