Diagonaalimoduli: kompakti pakkaus, loistava suorituskyky

Markkinoiden vaatimukset elektroniikan jäähdyttämiseen kasvavat kasvamistaan, ja vaativat älykkäitä ja tehokkaita ratkaisuja. Näihin päiviin saakka yleisessä käytössä ovat olleet aksiaalituulettimet. Nämä toimivat optimaalisesti kohteissa, joissa on pieni painehäviö. Aksiaalituulettimet joutuvat kuitenkin äärirajoille painehäviön kasvaessa, johtuen korkeammasta taajuudesta tai suodattimen tukkeutumisesta. ebm-papstin uusi kompakti diagonaalimoduli tarjoaa täydellisen ratkaisun.

Muuttumaton jäähdytyskapasiteetti jopa osin tukkeentuneella suodattimella

Uudella kompaktilla diagonaalimodulilla on aiempaa suurempi ilmantuotto kuin samankokoisella puhaltimella ja samassa toimintapisteessä aiemmin. Oheisessa esimerkissä kompakti diagonaalimoduli saavuttaa vaaditun ilmantuoton 500 m3/h jopa suodattimen ollessa osin tukkeentunut. Kytkentäkaapin jäähdytys ei vähene, mikä vuorostaan mahdollistaa suodattimelle pidemmän käyttöiän ja vähentää huoltotarvetta. GreenTech EC -moottorilla varustettu malli tarjoaa mahdollisuuden säätää diagonaalimodulia hallitusti tuottamaan juuri haluttu jäähdytysteho.

Nopeudensäätötoiminnon ansiosta ilmantuotto ja siten myös jäähdytysteho pysyvät muuttumattomina jopa suodattimen ollessa osin tukkeentunut (kts. oheinen kuva). Tämä tarkoittaa että hukkalämmön haihduttaminen pysyy vakiona. Samaan aikaan EC-moottorilla varustettu kompakti diagonaalimoduli säästää huomattavan määrän sähkönkulutusta. Myös ääntä voidaan vähentää jopa 7 dB. Verrattuna aikaisempiin standardituulettimiin, uusi diagonaalitekniikka EC-moottoreilla säästää noin 49% energiankulutusta vastaavalla ilmamäärällä.

Lisätietoja myynnistämme:
Terho Granberg, tuotepäällikkö laitetuulettimet
GSM 045 639 5623
terho.granberg@ebmpapst.fi

Lisätietoa diagonaalimoduleista englanniksi