Energiatehokkaat puhaltimet karjatalouteen

Tukivarsilla varustetut EC-aksiaalipuhaltimet ovat erityisen korroosionkestäviä, ja niitä käytetään navettojen tuloilmapuhaltimina sekä poistoputkissa.
EuroTier on maailman johtava karjankasvatuksen ammattilaisten messu. Tänä vuonna se järjestetään yksinomaan verkossa 9.- 12.2.2021.
ebm-papst on ensimmäistä kertaa näytteilleasettaja messuilla ja esittelee energiaa säästäviä ja kestäviä aksiaalipuhaltimia karjatalouteen. Erityisesti jalostus- ja ruokintatiloissa on oltava optimaalinen ilmanvaihto ja lämpötilan säätö, koska navettojen ilmanvaihdolle on asetettu tiukat vaatimukset. DIN 18910 -säännöksen mukaan sikaloissa ilman nopeus ei saa ylittää 0,2 m / s talvella ja 0,6 m / s kesällä. Latoilma sisältää muun muassa aggressiivista ammoniakkia.

Erittäin korroosionkestävä
ebm-papstin puhaltimet kestävät erityisen hyvin korroosiota, joten ne soveltuvat ihanteellisesti näihin sovelluksiin. Ne varmistavat tasaisen ilmavirran navan läpi ja poistavat ammoniakkikaasut navetasta. Mahdollisen hiljaisen ilmavirran lisäksi tasaisella ilmanläpimenolla on tärkeä rooli. EC-puhaltimien nopeudensäädön ansiosta tämä ei ole ongelma: niitä voidaan hallita portaattomasti samalla korkealla hyötysuhteella. EC-moottori (EC = Electronically Commutated) on kestomagneettisynkronimoottori, jota käytetään integroidulla tehoelektroniikalla. Tämä tarkoittaa, että mikä tahansa nopeus voidaan saavuttaa ilman erillistä taajuusmuuttajataajuutta käytetystä verkkotaajuudesta riippumatta.

Energiansäästöt ja äänen vähentäminen osakuormituksessa
Nopeuden pienentämisellä voidaan säätää ilmamäärä vaatimusten mukaiseksi. Päivällä korkeissa ulkolämpötiloissa puhaltimet työskentelevät täydellä kuormalla mutta yöllä, kun tarvitaan vähemmän ilmaa, puhaltimet siirtyvät osakuormitukseen. Tämä menetelmä on paljon tehokkaampi kuin yksittäisten puhaltimien kytkeminen päälle ja pois päältä, kuten tähän mennessä on ollut yleinen käytäntö.
Tällä on myös positiivinen vaikutus puhaltimien käyttöikään. ebm-papstin EC-puhaltimet säästävät energiaa ja optimoidun aerodynamiikan ansiosta eivät pelkästään täytä ErP-direktiivin vaatimuksia: ne ovat useissa tapauksissa vieläkin luotettavampia, joten ne soveltuvat tulevaisuuteen.

Hyvin suojattu
EC-aksiaalipuhaltimet, jotka on tarkoitettu erityisesti navettojen tuloilmaan ja poistoputkiin, ovat yksi niistä asioista, joita ebm-papst esittelee EuroTier-messuilla. Puhaltimien aerodynaamisesti muotoillut HyBlade-siivet koostuvat alumiinisesta tukirakenteesta, jossa on lasikuituvahvisteinen muovi. Elektroniikkakotelo on painevalettua alumiinia ja neljä tukijalkaa on valmistettu teräksestä, joka on päällystetty erityisellä korrosiolta suojaavalla muovikerroksella. Puhaltimet on näin ihanteellisesti suojattu aggressiivisilta höyryiltä.

ebm-papst-liput EuroTieriin
EuroTier verkossa -messuohjelmaan osallistuminen 9.-12.2.2021 on maksullista. Tutustu messuihin tarkemmin alla olevasta linkistä!

https://www.ebmpapst.com/de/en/newsroom/events/2021/eurotier.html