Kompaktit aksiaalipuhaltimet kestävät kovatkin olosuhteet - äärimmäiset lämpötilat, hiekan ja merisuolan

Ei ole mikään uutinen, että maapallo on jaettu ilmastovyöhykkeisiin. Uutinen ei ole sekään, että sää- ja ympäristöolosuhteet voivat monin paikoin olla todella vaativia. Hankalat olosuhteet koettelevat teknisiä laitteita ja niiden komponentteja. Siksi esimerkiksi maailmanlaajuisesti toimivan telekom-ratkaisujen valmistajan on huomioitava nämä vaatimukset ja tarjota erilaisia komponentteja eri ilmasto-olosuhteisiin. Monissa tuotteissa ja laitteistoissa avainkomponentteja ovat puhaltimet, joiden tehtävänä on jäähdyttää herkkää tekniikkaa. Kaikkein herkin tekniikka täytyy suojata koteloimalla. Puhaltimen sitä vastoin täytyy usein toimia suojaamattomana suorassa kontaktissa ympäröivään ilmastoon suoriutuakseen pääasiallisesta tehtävästään; liikuttaa ympäröivää ilmaa, jotta sitä voitaisiin käyttää jäähdytykseen.

Jos yrityksellä on markkina-alueenaan koko maapallo, saattavat erilaiset puhallinvaatimukset johtaa monimutkaisiin logistiikka- ja tuotantoketjuihin, joissa puhaltimia vaihdetaan sen mukaan, missä maanosassa lopputuotetta tullaan käyttämään. Yhtä ja samaa tuotetta voidaan myös siirrellä ja käyttää eri ilmastovyöhykkeillä, mikä saattaa vaatia puhaltimen vaihtoa.

Täyttää vaatimukset suojausluokissa IP65 ja IP68

ebm-papstin kehitysosasto otti haasteekseen kehittää aksiaalipuhaltimia johtoajatuksenaan ”yksi puhallin kaikkiin maailman ilmastovyöhykkeisiin ja sääolosuhteisiin”. Näiden tuulettimien tulee selvitä kaikkein vaativimmistakin sääolosuhteista riippumatta siitä, onko tuuletin pohjoisen paukkupakkasissa vai autiomaassa, jossa kuumuuden lisäksi myös hiekka voi vaurioittaa tekniikkaa. Mutta onko todellakin mahdollista kehittää puhallin, joka kestää periaatteessa kaiken? Kuten niin usein ennenkin, ebm-papstin kehitysasiantuntijat onnistuivat haasteessa ja tuloksena on 630-sarjan aksiaalituuletin tyyppiä U.

Kompaktit 630-sarjan aksiaalituulettimet ovat kooltaan 60 x 60 x 25 mm. Ainutlaatuisen rakenteensa, mm. tuulettimien kiinteiden osien koteloinnin ja erityisen johtoeristyksen, ansiosta tuulettimet täyttävät vaatimukset jopa suojausluokissa IP65 ja IP68. Tuulettimet ovat selviytyneet pitkästä testikaudesta jonka aikana ne on asetettu alttiiksi +85 asteen lämpötilalle ilmankosteuden ollessa 85 %. Myös korroosionkesto on erittäin hyvä: tuulettimet ovat selvinneet ongelmitta 30 päivän testistä, jossa niihin suihkutettiin suolavettä taukoamatta. Koska tuulettimissa on tehokkaat DC-moottorit jotka tuottavat vähän lämpöä, ne soveltuvat hyvin myös akuilla tai aurinkokennopaneeleilla toimiviin sovelluksiin.

Kysy lisätietoja myynnistämme!