Suuri puhaltimien piraattikopioiden takavarikko Pekingissä

Kiinan teollisuuden ja kaupan valvontaviranomainen AIC (Administration of Industry and Commerce) takavarikoi piraattipuhaltimet, tyyppikilvet ja painovälineet sekä antoi yritykselle varoituksen.
Jopa 7 % maailmankaupasta arvioidaan käytävän piraattituotteilla. Kansainvälisen Kauppakamarin (International Chamber of Commerce) mukaan väärennettyjen tuotteiden myynti on vuosina 1982–2008 noussut 5,5 miljardista 600 miljardiin dollariin. Minkä tahansa kysytyn tuotteen piraattikopioille löytyy todennäköisesti markkinarako. Kaikkien merkkituotteiden kopioilla on todennäköisesti piraattimarkkinat.
Monet eri liikealojen yritykset kärsivät piratismista, eikä ebm-papst ole poikkeus. ebm-papst panostaa tavaramerkkirikkeiden ja plagiaattien löytämiseen ja estämiseen. Tästä huolimatta myytyjen plagiaattituotteiden markkina-arvon arvioidaan olevan noin 150 miljoonaa euroa, mikä vastaa noin kymmentä prosenttia ebm-papstin vuotuisesta liikevaihdosta.
Heinäkuun lopulla Kiinan teollisuuden ja kaupan valvontaviranomainen AIC (Administration of Industry and Commerce) tarkasti ebm-papstin aloitteesta pääkaupungissa Pekingissä sijaitsevan Beijing Longwei Shengda Technology -yrityksen tilat. Varastoista löydettiin lukuisia erimallisia puhaltimia, ebm-papstin tavaramerkillä merkittyinä. Aluksi yritys väitti puhaltimia aidoiksi, mutta kun ratsiassa löytyi vielä noin 10 000 tyyppikilpeä ja välineet niiden painamiseen, myönnettiin puhaltimien olevan väärennöksiä.

On tärkeää pitää vaaralliset ja huonolaatuiset tuotteet poissa markkinoilta
ja suojella ebm-papstin brändiä


Puhaltimet oli valmistettu Etelä-Kiinassa. Beijing Longwei Shengda Technology lisäsi väärennetyt tyyppikilvet ja välitti puhaltimia myyntiin sekä Kiinaan että ulkomaille. Koska ebm-papstin tavaramerkit on rekisteröity myös Kiinassa, viranomainen takavarikoi puhaltimet, tyyppikilvet ja painovälineet sekä antoi yritykselle varoituksen.
Asiakkaidemme turvallisuuden ja tuotteidemme luotettavuuden vuoksi on ensiarvoisen tärkeää saada väärennetyt tuotteet pois markkinoilta. Onnistunut ratsia on osoitus Kiinan hallinnon tervetulleesta yhteistyöhalukkuudesta kaikille haitallisen piratismin kitkemiseksi.