Tuulta purjeisiin!

ebm-papst on mukana puhaltamassa hyvää tuulta Sailing Team Silénin purjeisiin. Lue, mitä 49er-luokan purjehtijat kertovat menneestä kaudestaan:

Sailing Team Silén kausi 2017

Kausi 2017 päättyi muutama kuukausi sitten, ja nyt meillä purjehtijoilla on ollut aikaa pohtia kuluneen kauden eri vaiheita. Kuten jokaisessa pidemmässä projektissa, matkalla menestykseen on paljon ylä- ja alamäkiä, ja huipulle kiipeäminen voi joskus tuntua raskaalta.
Kuluneen kauden aikana olemme ajaneet Euroopan halki seitsemää kilpailua varten lähes 12 000 km. Kausi on sisältänyt 30 kisapäivää ja lukuisia treenejä vesillä ja rannassa. Kaiken tämän tasapainottaminen on ollut meille uusi haaste.

Aiemmat kautemme eivät ole sisältäneet yhtä paljon kilpailuja ja matkustamista, eikä kisoihin matkustaminen ole aina ole kuin lomailua. Pitkien kilpailupäivien jälkeen, kun venettä on korjattava tai tulokset ovat olleet vaisuja, herää helposti kysymys minkä takia tätä teemme. Kuten esimerkiksi juhannuksena, kun perhe ja kaverit lähettivät kuvia juhlistaan, meidän asuessamme autossa sateisessa Pohjois-Saksassa, takana kauden surkein kisapäivä. Tuolloin tuntui siltä, että jokainen taktinen päätöksemme on ollut väärä.

Epäonnistumisista huolimatta kisoihin osallistuminen on ollut tällä kaudella paljon hauskempaa kuin koskaan ennen miesten olympialuokassa. Edellisen kauden jälkeen istuimme alas valmentajamme kanssa ja pohdimme, miten pystyisimme tehostamaan harjoittelua. Päädyimme siihen, että aikaisemmalla kaudella veneemme vauhti oli niin surkea, ettei sillä pystynyt kisaamaan kärjen mukana. Päätimme tämän kauden aikana keskittyä pääasiassa vauhdin kehittämiseen, ja se osoittautui hyväksi suunnitelmaksi. Onnistuimme ottamaan useita top 10 -sijoituksia yksittäisissä lähdöissä, ja voitimme ensimmäistä kertaa lähdön arvokisoissa. Tuo kyseinen lähtö säilyy varmasti muistissa ikuisesti. Kelit olivat meille suotuisat, itseluottamus oli kohdallaan ja jo ennen lähtöä tuntui siltä, että nyt menee hyvin. Palapelin kaikki osat loksahtivat paikalleen ja maalissa pääsimme tuulettamaan.

Kuitenkin edessä on paljon haasteita, ja seuraavalle kaudelle tavoitteet ovat korkealla. Tavoitteisiin pääseminen vaatii paljon laadukasta treeniä ja oikeisiin asioihin keskittymistä. Suurimmat vaikeudet olemme kohdanneet kovassa tuulessa ja isossa aallokossa, sillä meidän oma painomme ei ole ollut riittävä, ja tämän olemme saaneet tuntea monesti kauden aikana. Tämän talven ja syksyn aikana ohjelmassa on todella paljon punttisalilla treenaamista ja painon kasvattamista. Loppukesästä lähtien painoa onkin jo nyt kertynyt noin 5kg per nuppi, joten hyvällä mallilla ollaan. Tammikuussa 2018 alkaa taas valmistautuminen seuraavaan kisakauteen, ja tuolloin leireilemme Etelä-Portugalissa yhdessä muiden maiden purjehtijoiden kanssa.