Uusi AxiEco Protect -puhallinsarja

Uusi aksiaalipuhallin nostaa koko järjestelmän hyötysuhdetta
Aksiaalipuhaltimien on täytettävä höyrystimien, lämpöpumppujen ja muiden ilmankäsittelylaitteiden suunnittelun korkeat vaatimukset. Korkean painetuoton saavuttavat, energiatehokkaat ratkaisut ovat toivottuja. ebm-papst on kehittänyt uuden AxiEco Protect -aksiaalipuhaltimen näihin sovelluksiin.

Höyrystinpuhaltimien on saavutettava korkea paine, koska lämmönvaihtimeen usein muodostuva jää kuristaa ilmakanavia. Höyrystimissä ja muissa sovelluksissa laajalti käytössä olevista AC-aksiaalipuhaltimista joudutaan luopumaan viimeistään kun ErP-direktiivin seuraava vaihe tulee voimaan.

Jyrkempi puhallinkäyrä
ebm-papst on kehittänyt uuden AxiEco Protect -sarjan, jossa on sekä EC- että AC-aksiaalipuhaltimia. Puhaltimilla on sekä korkea hyötysuhde että stabiili paineentuottokyky. Niiden puhallinkäyrät ovat paljon jyrkemmät kuin vastaavilla aksiaalipuhaltimilla.

Integroitu diffuusorirengas eliminoi siipien kärkivälyksen
Uusissa puhaltimissa siipipyörä, integroitu diffuusorirengas ja napa ovat yhtä kappaletta. Siipien kärjet yhdistyvät integroituun diffuusorirenkaaseen, eli siiven ja vaipan välillä ei ole kärkirakoa. Näin vältetään paineen karkaaminen siipien kärkien raosta. Tämä parantaa hyötysuhdetta ja vähentää melun syntymistä. Korkeamman stabiilin painetuoton ansiosta höyrystimien sulatusjaksojen aikaa voidaan pidentää. Tämä säästää myös energiaa ja lisää laitteen yleistä tehokkuutta.

AC-versio täyttää myös ErP-direktiivin
AxiEco Protect -tuulettimia on halkaisijaltaan 300, 350, 400, 450 ja 500, ja niitä on saatavana sekä EC- että AC-malleina. Myös AC-mallit täyttävät tulevan ErP-direktiivin vaatimukset. Ilmavirtauksen ollessa jopa 12 000 m³ / h ja paineen jopa 450 Pa, ne ovat ihanteellisia lukuisiin tyypillisiin sovelluksiin jäähdytys-, ilmastointi- ja ilmatekniikassa. Integrointi haluttuun sovellukseen käy helposti pienikokoisena ja tehokkaana plug & play -ratkaisuna.