Uusi tuoteperhe elektroniikan jäähdytykseen

Suodatinpuhaltimet soveltuvat hyvin taloudelliseen lämmönhaihdutukseen kytkinkaapeista tai elektroniikkakaapeista. Kuitenkin eri puhallinmallien vahvuudet ja heikkoudet tulevat selvästi esiin vastapaineella (korkea komponenttitiheys tai lian kerääntyminen suodattimiin). Kun tällaisissa kohteissa useimmiten käytetyt aksiaalipuhaltimet eivät kasvaneen paineen vuoksi pysty enää toimimaan optimitehollaan, äänitaso nousee ja tehokkuus laskee.

ebm-papst Mulfingen on kehittänyt kokoluokan 200 mm kompaktin diagonaalimoduulin käytettäväksi erityisesti suodatinpuhaltimissa. Moduuli perustuu uuteen diagonaalisiipipyörään, ja on mekaanisesti suoraan verrannollinen jo olemassaoleviin aksiaalilaitetuulettimiin. Uudet moduulit tuottavat jopa 50% suuremman ilmamäärän korkeammalla takapaineella, niillä on paremmat äänikäyrät ja ne kuluttavat 20% vähemmän energiaa samalla ilmamäärällä. Koska likaisista suodattimista johtuva energiahävikki on huomattavasti pienempi kuin aksiaalituulettimilla, ovat huoltovälitkin pidemmät, mikä puolestaan vähentää kustannuksia.

Lisämahdollisuuksia säästöihin syntyy käytettäessä GreenTech EC –moottoreilla varustettuja diagonaalituulettimia. Nämä tuulettimet toimivat korkeilla tehoilla ja niissä on portaaton nopeuden säätö 0 … 10V ohjauksella, jolloin nopeus voidaan asettaa vastaamaan todellista jäähdytystarvetta. Tämä uusi kokoluokan 200 diagonaalimoduuli on saatavana samoilla ulkomitoilla kuin vastaavat AC- ja EC-versiot, joten vaihto diagonaalimoduuliin ei vaadi sovellutuksen muutosta.

Uudet moduulit voidaan asentaa imu- tai puhalluspuolelle, ja riippuen halutusta ilmavirran suunnasta, ne voidaan asentaa molemmin puolin. Plug-liitännät tekevät sähkökytkennästä yksinkertaisen. Diagonaalimoduulit voidaan asentaa neljään eri suuntaan (siirtymä 90 astetta) riippuen plugin asennosta. Uudet AC ja EC diagonaalimoduulit ovat nyt saatavana ebm-papstilta!

Diagonal_compact_module_en.pdf