ebm-papst esittelee energiatehokkaita, kompakteja ja ympäristöystävällisiä puhallinratkaisuja ISH-messuilla Frankfurtissa

Vieraile ISH-messuilla ebm-papstin osastolla B90, halli 11.0. Messuilla esitellään uusi kiinteistöjen ilmanvaihdon LTO-koneisiin tarkoitettu kompakti keskipakopuhallin 3D-kompressorikaavulla. Esittelyssä myös uudet, isot julkisten tilojen Radical Airfoil-siipiprofiililla olevat puhaltimet valmiissa asennuskehikoissa, kokoluokat siipihalkaisijaltaan 630-1000mm.

14.3. 2017 alkavat Frankfurtissa ISH-messut, maailman suurin energia-, rakennus- ja LVI-alan messutapahtuma. ISH-messut erikoistuvat myös uusiutuvan energian hyödyntämiseen. Edellisillä messuilla vuonna 2013 messuilla kävi lähes 200 000 messuvierasta. Näytteilleasettajia oli 2500. ebm-papst oli tuolloin mukana näytteilleasettajana, ja osallistuu ISH-messuille jälleen tänäkin vuonna 14.-18.3.2017. ebm-papstin uutuustuotteet esitellään osastolla B90, hallissa 11.0.

ISH-messut jaetaan osioihin ”The Bathroom Experience” sekä ”Energy, Building Services and Air-conditioning Technology”, jota täydentää osasto ”World of Installation Technology”, joka yhdistää kylpyhuoneratkaisut energia-, rakennus- ja ilmastointitekniikkaan. Tänä vuonna painopiste on tekniikassa, jota kehittämällä tulevaisuuden ratkaisut ovat entistäkin energiatehokkaampia, kompaktimpia, ympäristöystävällisempiä ja myös helpompia asentaa. Yksi ISH:n teemoista on paremman integraation saavuttaminen, mikä mahdollistaa esim. ilmastointi- ja lämmityslaitteistojen helpomman seurannan ja ohjauksen. ebm-papst esittelee osastollaan monia uutuuksia, jotka ovat linjassa energiatehokkuuteen ja kerrostalojen asumismukavuuteen liittyvien kasvavien vaatimusten kanssa.

Eräs ebm-papstin osastolla esiteltävistä uutuuksista on kompressorikaavullinen RadiCal-sarjan keskipakopuhallin, joka on kehitetty erityisesti asuntojen LTO-laitteisiin. Huomioitavaa uudessa puhaltimessa on RadiCal-puhaltimen taaksepäin kaartuvilla siivillä saavutettava huomattavasti parempi hyötysuhde, verrattuna keskipakopuhaltimien perinteisesti eteenpäin kaartuviin siipiin. RadiCalin taaksepäin kaartuvat siivet vähentävät myös äänitasoa. Tämä on suuri etu asumisen ilmastoinnissa. Äänitasoa voidaan edelleen pienentää varustamalla uusi puhallin ebm-papstin FlowGridillä - ilmanohjaimella, joka tasapainottaa ilmavirtoja puhaltimen imupuolella (maksimiteho 170W).

ISH-messuosastollaan ebm-papst esittelee myös RadiPac-puhallinseinän, joka on suunniteltu erityisesti suurien tilojen/kiinteistöjen ilmanvaihtoon. Alumiinista valmistettu Airfoil-siipiprofiililla oleva siipi optimoi ilmavirran, ja aerodynaaminen tehokkuus takaa erittäin hiljaisen äänen. ISH:ssa esitellään myös laajentunut RadiPac-mallisto, johon kuuluvat keskipakopuhallinmodulit koot 630-1000 mm. RadiPac-tuotteet ovat täydellisiä yksikköjä, jotka on helppo asentaa plug & play -periaatteella. Portaattoman kierrosluvun säädön ja MODBUS-RTU:n myötä RadiPac-puhallinseinät tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia ilmastoinnin tehokkuden parantamiseen ja käyttökustannusten pienentämiseen.

Myös kaasulämminvesivaraajissa tapahtuu tätä nykyä nopeaa teknistä kehitystä. Vaatimusten kasvaessa niiltä vaaditaan entistä enemmän tehokkuutta ja samalla kuitenkin taloudellisuutta. ISH-messuilla ebm-papst esittelee ensimmäisen kaasulämminvesivaraajille suunnitellun modulipuhaltimen. Puhallin VG 100 sopii kattiloiden tehoalueelle 3 -50 kW, mikä mahdollistaa esimerkiksi energiatehokkaan veden lämmityksen varaajissa.