ebm-papstille myönnettiin "Paras saksalainen yrittäjä" -palkinto kategoriassa "Vakiintuneet yritykset"

Toimitusjohtaja Stefan Brandl, perustaja Gerhard Sturm ja Ralf Sturm julistettiin "Saksan paras yrittäjä" -palkinnon voittajiksi.
Lokakuinen ilta oli suuren ylpeyden ja valtavan ilon hetki, kun yrityksen perustaja ja kunniapuheenjohtaja Gerhard Sturm, hänen poikansa Ralf Sturm, osakas ja johtokunnan jäsen, sekä Stefan Brandl, ebm-papst Groupin toimitusjohtaja, ottivat vastaan EY Entrepreneur Of The Year ™ -palkinnon luokassa ”Vakiintuneet yritykset”.

Tilintarkastus- ja konsulttiyritys EY jakaa tunnustuksia tänä vuonna jo 24. kertaa Saksan parhaille omistajajohtoisille pienille ja keskisuurille yrityksille. Palkinnon voittanut ebm-papst tulee edustamaan Saksaa ensi vuoden “World Entrepreneur Of The Year” -tapahtumassa Monte Carlossa.
Palkinto luokassa ”Nuoret yritykset” meni teollisuuden 4.0 yritykselle ASCon Systems GmbH Stuttgartista.

Stefan Brandl, hallituksen puheenjohtaja: "Otamme tämän arvostetun kunnianosoituksen vastaan koko henkilöstömme puolesta koko ebm-papst-konsernissa - loppujen lopuksi heidän valtava sitoutumisensa ja innostuksensa ohjaavat yritystämme ja auttavat meitä pääsemään eteenpäin joka ikinen päivä. Kiitos perustajallemme Gerhard Sturmille, jonka yrittäjähenkisyys ja rohkeus vuosikymmenien ajan hänen ollessaan peräsimessä, yhdistettynä hänen vankkaan uskoonsa koko miehistöönsä, teki yrityksestä sen, mitä se on nyt. Hänen arvonsa ovat sisäisesti juurtuneet ja sulautuneet yrityksen ebm-papst-kulttuuriin ja -henkeen. "

"Arvostamme todella tätä kunnianosoitusta, sillä tällainen palkinto on myönteinen ja tervetullut signaali näinä epävakaina aikoina", sanoo Ralf Sturm, osakas ja hallituksen jäsen. "Luotamme henkilökuntamme innovatiiviseen vahvuuteen, henkilöstömme hyvinvointi on etusijalla ja teemme kaikkemme varotoimenpiteiden ja hygieniasäännösten suhteen varmistaaksemme, että tämä hyvinvointi ei vaarannu millään tavalla."

Ensimmäistä kertaa palkinnon pitkän historian aikana voittajat julkistettiin virtuaaliseremoniassa, jossa tapahtuman moderaattorina toimi uutistenlukija Judith Rakers.

Tänä vuonna finaaliin pääsi 19 yritystä. Riippumaton paneeli nimitti ehdokkaat “Vuoden yritys vuonna 2020” -palkinnolle. Tärkeimmät valintakriteerit olivat yrittäjyys, innovatiivisuus ja henkilökohtainen sitoutuminen.

Kärcherin toimitusjohtaja Hartmut Jenner piti ylistävän puheen ebm-papstille viitaten ryhmän onnistuneeseen kehitykseen. Jenner mainitsi, että nykyisin jokaisessa kotitaloudessa löytyy yli 20 tuotetta maailman johtavalta puhaltimien ja moottoreiden valmistajalta, vaikka ne ovat piilossa. Hän totesi myös, että ebm-papst on läsnä kaikkialla, missä ilmaa on siirrettävä älykkäästi ja hiljaa, taajuusmuuttajia käytettävä tarkasti, lämmitysjärjestelmiä käytettävä mahdollisimman tehokkaasti tai elektroniikkaa jäähdytettävä tarkasti. Suunnittelutyössä keskitytään moottorin, aerodynamiikan ja elektroniikan täydelliseen vuorovaikutukseen. Jennerillä on yli 20 000 aktiivisen tuotteen tuotevalikoima, joten yritys tarjoaa ratkaisun käytännöllisesti katsoen kaikkiin sovelluksiin ilmanvaihdon ja käyttötekniikan aloilla.

Jenner jatkoi, että se, mitä tunnemme nyt nimellä ebm-papst Group, sai alkunsa vuonna 1963 nimellä ebm (Elektrobau Mulfingen GmbH & Co. KG), Gerhard Sturmin ja Heinz Ziehlin yhdistäessä voimansa ja perustaessa yrityksen, joka keskittyi yksinomaan pieniin ulkoroottorimoottoreihin. Nykyinen tuotevalikoima sisältää ratkaisuja eri toimialoille, kuten ilmanvaihtoon, ilmastointiin ja jäähdytykseen, lämmitykseen, autoteollisuuteen, tietotekniikkaan, ateriapalveluihin / kodinkoneisiin, intralogistiikkaan sekä lääketieteelliseen tekniikkaan.

Useiden vuosikymmenien ajan ebm-papst on sitoutunut kestävään kehitykseen ja edistänyt sitä päättäväisesti niin, että jokainen yrityksen kehittämä uusi tuote on edeltäjäänsä parempi sekä ekologisesti että taloudellisesti.

Myös tulevaisuudessa ebm-papst noudattaa samaa kurssia GreenIntelligence-merkinnällään, kehittäen jatkuvasti uusia ratkaisuja, joissa yhdistyvät huippuunsa hiottu energiatehokkuus ja digitaalisen yhteenliitettävyyden edut.

Kuten Jenner totesi, voittajan menestys johtuu selvästi erittäin motivoituneesta tiimistä ja yrityskulttuurista, mikä innostaa ja motivoi koko henkilökuntaa. Tämän seurauksena ebm-papst tarjoaa yrityskulttuurinsa mukaisesti joustavia työaikajärjestelmiä, ohjelmia vanhemmille työntekijöille ja järjestelmiä, joiden avulla henkilöstön on helpompi tasapainottaa perhe- ja työelämänsä.

Gerhard Sturm, ebm-papst-ryhmän perustaja, ilmaisi sydämellisen kiitollisuutensa vastaanottaessaan ​​palkinnon. Sturm totesi, että arvostamastaan yrittäjäpalkinnosta huolimatta hän on aina nähnyt itsensä enemmän valmentajana kuin yrittäjänä.