ebm-papstilta tuulta purjeisiin!

ebm-papst on mukana siivittämässä 49er-luokan purjehtijoita aallonharjalla kohti Tokion olympialaisia 2020. Purjehtijat kertovat itsestään:

”Olemme kaksi serkusta, Victor ja Christoffer Silén, ja purjehdimme tiiminä 49er-luokassa. Tavoitteemme on edustaa Suomea vuoden 2020 Olympialaisissa Tokiossa.
Yhteinen tarinamme on pitkä, olemme olleet parhaita kavereita vauvasta saakka. Purjehdusuramme yhdistyivät kaudella 2013-2014, jolloin päätimme yhdistää taitomme 29er-luokassa, mistä pian siirryimme 49er-luokkaan. Ennen tätä olimme treenikaverit ja kilpakumppanit zoom8:ssa, missä molemmat menestyimme kansainvälisestikin.
Meidän molempien urheilutaustat ovat hyvin värikkäät ja niihin sisältyy paljon eri urheilulajeja. Olemme pelanneet yhdessä käsipalloa, ja myöhemmin myös jalkapalloa samassa ketjussa. Jalkapallo, jääkiekko, koripallo ja sulkapallo ovat kuuluneet lajivalikoimaamme.
Tälle urheilukokemukselle perustamme matkamme kohti lapsuudenunelmaamme olympiatason urheilijoiksi.

Vuonna 2016 kautemme alkoi kuuden viikon mittaisella ulkomaan treenillä sekä kisoilla Palma de Mallorcassa ja Barcelonassa. Kisat eivät menneet tuloksellisesti kovin hyvin, mutta opimme paljon ja kehityimme valtavasti. Saimme varmuutta ominaisuuksiimme purjehtijoina, tukea vahvuuksiimme ja ymmärrystä heikkouksiimme. Näiden kokemusten jälkeen tiesimme, mihin meidän on kiinnitettävä huomiota kotimaan treenikaudella.

Kausi 2016 Suomessa on sujunut hyvin. Olemme voittaneet kaikki kolme osakilpailua Suomen ja Viron yhdistetyssä sarjassa. Treenitunteja on kertynyt paljon sekä Suomessa että Virossa, ja se näkyi juhannuksena purjehditussa Kieler Woche –regatassa. Siellä ylsimme toiselle sijalle Silver fleetissä. Kauteemme on myös mahtunut muita kisoja. Meidät valittiin edustamaan seuraamme NJK:ta Suomen Purjehdusliigan Ahvenanmaan osakilpailuun ja Five Club Regattaan. Molemmista kisoista tulimme kotiin voittajina. Kausi huipentuu elokuun lopussa Hollannissa purjehdittavaan 49er Junior Worlds U23 maailmanmestaruuskisoihin. Syksyymme tulee kuulumaan sekä opiskelua että treenileirejä Suomessa ja mahdollisesti myös Tanskassa.”